Prudent Communicatie
Zorgvuldige communicatie

Externe communicatie voor bedrijf en overheid

Een bedrijf hoeft een communicatieadviseur niet continue beschikbaar te hebben voor de externe communicatie. Directeurs en managers van kleinere bedrijven, kennen het bedrijf het beste en kunnen mediacontacten goed zelf onderhouden.
Ervaren bestuurders bij de overheid hebben vaak voldoende ervaring om vragen van buitenaf te beantwoorden.

Maar er komt een moment dat mediavragen je van je werk afhouden en je de vragen van journalisten er niet bij kunt hebben. Dan is het maar wat handig dat je een ervaren communicatie adviseur al ingewerkt hebt. En snel kunt schakelen voor overleg over die situatie, waarbij je hulp in je communicatie kunt gebruiken.

Ik help bestuurders, directie, project- en communicatieteams tijdelijk met het inrichten en uitvoeren van de externe communicatie.

  • Is je contact met journalisten verwaterd, of vastgelopen? Ik kan je helpen weer een gezonde relatie met een passend mediabestand op te bouwen.
  • Mediawoordvoering is ook het vertalen van beleidsteksten naar begrijpbare taal, zodat de bestuurder persoonlijk een  antwoord kan geven aan journalist, omwonende, inwoner of ondernemer. 
  • Inwonersparticipatie (inwonersbetrokkenheid), voorbereiden van het ontmoeten van inwoners, omwonenden of ondernemers
  • Crisiscommunicatie: als je een tandje bij moet zetten, omdat je plotseling in de straffe wind van media-aandacht staat, of wanneer het contact met de omgeving (omwonenden enzo) van je organisatie onrustig wordt.


Vanaf 2004 werk ik voor programma's, overheids- en uitvoeringsorganisaties.Recentelijk voor provincie Fryslân, gemeenten Dalfsen, Ommen, Midden-Groningen, Noordoostpolder en uitvoeringsorganisatie COA.

Kijk op LinkedIn voor het hele overzicht van opdrachtgevers

Nog niet persoonlijk kennismaken, maar wel verbinden? Nodig me uit op Linkedin, zodat we elkaar in de toekomst makkelijk vinden.

Gerrie van den Berg 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info